Neděle, 08. Září 2024  
1x03 – Andromeda, part 1
„Jsme na místě, může se vystoupit z hyperprostoru.“ rozhodl Honza. Loď se po 3 vteřinách objevila v neznámém solárním systému se 6 planetami velikostí od Marsu až po Saturn.
„Stav?“ Zeptal Honza.
„Vše v pohodě.“ Odpověděl Kuba. Jak odpověděl, tak přišla zpráva o poloze obydlené planety Lanteány. Planeta byla velká jako Jupiter a složením podobná zemi, na orbitě bylo asi 200 lodí typu Aurora, na vodě plavalo 6 měst typu Atlantida a pevnina byla 'porostlá' městy, spíše to vypadalo jako jedno velké město. Hned jak byl O’neill u 5 planety systému, tak na nás mířili všechny lodě a volali nás, ale obydlená byla 4. planeta.
„Volají nás, video i audio.“ řekl Kuba.
„Na obrazovku.“ odpověděl Honza a na obrazovce se objevil obličej Morgeny a řekla.
„Vzdejte se, nebo budete zničeni.“
„Nechtěli byste zničit loď, která vám přiveze Destiny.“ Odpověděl Honza.
„No to nechtěli, omlouvám se, vaše loď je pro nás neznámá a čekali jsme vás déle.“ Omluvila se Morgena.
„V pohodě a loď byla postavena dřív, než jsem předpokládal a bude nám stačit tak 3 energetické moduly.“ řekl Honza.
„Cože, ale čekali jsme, že bude potřeba 2x až 3x více energie.“ dodala Morgena
„Omlouvám, to bylo jen hrubé počítání a počítal jsem, že spotřebujeme více energie.“ Řekl Honza. Eda s Kubou byli překvapeni, protože celou doby Honza a Morgena mluvili Anticky.
„Aha a můžeme vám poslat ty ZPM?“ optala se Morgena
„Nemusíte, stačí říct, kde jsou a postaráme se o to.“ dodal Honza.
„Jsou v 6. skladišti nejvyšší patro na severu." Místo obličeje Morgeny na obrazovce se objevila mapa s vyznačeným místem.
„Už je máme zaměřené." Odpověděl Honza. "Máš je?"
„Ano mám a teď, který čudlík zmáčknout?“
„Pátý řádek a třetí zleva, to je hodí sem.“
„Mám to." odpověděl Eda a na můstku se objevilo bílé světlo a po chvilce pohaslo a místo něj se objevila bedna a v ní ZPM a k Morgeně přiběhl jeden muž ve středním věku a něco jí pošeptal. Přikývla a muž odešel.
„Prý bednu, která byla určena pro vás, tak byla transportována transportní technologií a toto používají Asgardi."
„No a není to tahle bedna?" Zeptal se Honza a ukázal bednu a když ji Morgera viděla tu bednu, tak věděla, odkud vítr vane a nemohla si odpustit dotaz.
"Odkud máte tuto technologii?"
"Budete se divit, ale Asgardi nám dali všechnu jejich technologii, když spáchali masovou sebevraždu."
"To si děláte srandu, že Asgardi spáchali sebevraždu? Těch 10 000 let izolace tady v galaxii se poznamenalo, že jsme se to dozvěděli tuto informaci až teď."
"Morgeno, nebojte, je to asi 8 let, co se tohle to stalo." Pokoušel se Honza Morgenu uklidňovat, ale bez úspěchu, tak změnil téma. "Morgeno, víte, kdy asi vystoupí Destiny z FTL a kde?"
"Co jsme zjistili z podprogramu brány, tak teď je v této galaxii," místo obličeje Morgeny se objevila vesmírná mapa s polohou Andromedy, Pegasu, Idy a Mléčné dráhy (tvoří čtverec - poznámka autora) a na druhém konci byla zelená tečka. "přesně za 1 dny vystoupí z FTL, aby nabrala zásoby, a tady to místo by bylo nejlepší, tak jí tam můžete očekávat, zatím jste našimi hosty." Potom byl hovor ukončen a otočil se na Kubu a na Edu a optal.
"chcete jít na planetu, nebo tu budete spát a být tu zalezlí, já půjdu do jejich knihovny, abych pak mohl říkat Dr. Jacksonovi Dr, Zelenkovi a Dr. McKayovi, že mám na palubě kopie jejich knihovny, pokud to dovolí."
„To by se hodilo těm vědátorům domů, a kde s lodí přistaneme?" přemýšlel nahlas Eda
„No a s lodí asi přistaneme na nějakém molu, kde by jsme loď lehce našli." Přemýšlel Honza nahlas a zavolal Morgenu "Kam si můžeme zaparkovat svůj dopravní prostředek?"
"Váš dopravní prostředek může zaparkovat zde, ale prosím nepoužívejte transportní paprsek." Na mapě se objevilo moře s jednou Atlantidou a byly tam souřadnice a bylo to místo, kde chtěli. To místo bylo nejblíže pevnině, ale na obrácené straně města, takže by jsme museli přejít celé město a takž jsme ho museli projít. Kuba se vydal na přistání a na poprvé si nevedl špatně, a vypadalo to jakou učebnicové přistání. Když jsme přistáli, tak jsme měli hovor od Myrrdina "Výborně, takové přistání jsem ještě neviděl, kdo vás učil přistávat?"
"Pravdou je, že toto bylo moje první přistání." Odpověděl Kuba na žádost velitele lodi.
"Tak to ti musím blahopřát a všichni máte jakžtaš neomezený prostor k pohybu, ale bude s vámi u každého jeden voják."
"Samozřejmě." Řekl Honza a hovor byl ukončen. "Pánové, já jdu do knihovny, ale musím ještě povolit vzdálený přístup do systému, ale to udělám odtud."
"Jsme na lodi hodinu a už ví o systému skoro vše." řekl Eda
"Taky, že ho sem dávala Generál Carterová a upravila systém, aby byl kompatibilní s touto lodí a abych se v něm lehce vyznal, a jsem v nastavení systému. Na tomto systému mám taky nějaký podíl, hlavně v zabezpečení" Vysvětlil Honza.
"A nedostane se někdo do systému lodi?" Zeptali se oba dva nastejno
"Jedině, pokud by znali můj IDC kód." odpověděl jsem
"Aha" odpověděli oba dva
"Charlie-Zulu-Papa-3-5-4-2 -Tango-Echo-Romeo-Romeo-Alpha" řekl svůj IDC kód. "a vzdálený přístup je dovolen." Dodal jsem nahlas a odešli jsme z můstku, ale po cestě dal klukům vysílačku pro případ nouze. Když byli k východu a otevřeli přetlakové dveře a na nás čekali už 3 vojáci. Honza šel kam jinam než do knihovny a ty dva měli volno. Když jsem došel do knihovny, tak jsem se tam identifikoval a měl jsem hned rezervovaný počítač včetně veškerou historií Lanteánů a povolení si to okopírovat na loď. To mě nejvíce pobavilo, jak se tu informace šíří rychlostí světla. Když jsem si sedl a přihlásil do systému O'neilla a dal kopírovat, tak jsem se začetl. "To uběhlo tolik hodin?" Probral se Honza od monitoru a vzpomněl, že měl podat hlášení na SGC. Naneštěstí tento počítač měl něco jak webkameru, tak přes loď jsem se pokusil navázat spojení s SGC a na obrazovce vyskočila hláška 'Spojení se navazuje' a po 5-ti vteřinách 'Spojení navázáno' a objevil se obličej Samanthy Carterové a hnedka spustila.
"Toto trvalo, mysleli jsme, že vám něco stalo."
"Omlouvám, ale trochu jsem se začetl a mám pro vás data, spíše pro Dr. Zelenku, Dr. Jacksona a Dr. McKaye." řekl Honza.
"No a ty data jsou jaká?" Zeptala se Sam
"Mám je poslat? Ale je toho trochu více, protože historie Lanteánů za posledních 10 000 let je trochu hodně." Dořekl Honza to a Samanthě se rozzářili očička, jak malému dítěti před vánočním stromečkem s dárky.
"Pošlete je a projistotu i na Atlantidu a až budete to posílat Atlantidě, tak ať se ozvou, jak vysoko skákali ty tří, když to uslyšeli a uviděli." Řekla Sam a bylo vidět, že by je chtěla vidět na vlastní oči.
"Beru na vědomí a posílám, ale přenos potrvá asi 5 minut." Spojení se ukončilo a Honza dal posílat soubory do SGC. Naneštěstí stačil dát klukům vysílačku, tak jsem ji zapnul a řekl do ni "Tady je Honza, kluci, kde jste? Pokud chcete vidět Atlantidu, tak přijďte na loď." A z vysílačky se ozval Kubův hlas "S Edou jsme ve městě, u kterého je loď, za chvíli tam jsme."
"Taky jsem v tom městě, potkáme se u lodi." Řekl Honza.
"Jdeme k lodi." Odpověděl Kuba
"Fajn, konec." Honza domluvil s Kubou a vydal se k lodi přes jídelnu, kde si vzal něco k jídlu, protože mu už začínalo kručet v břiše. Když došel do té jejich jídelny, tak si vzal něco, co připadalo jako sušené maso a taky tak chutnalo, a šel k lodi, kde už Kuba s Edou čekaly na něj bez vojáků a Honza ho někde zapomněl. Vstoupili spolu do lodi a Honza zkusil funkci, která mi byla doporučena a řekl "Protokol Alpha-Charlie" a před nimi se objevila postava ženy.
To be continued

Komentáře
#1 | Draude dne 18. May 2013 17:59
Skvělý jako vždy. Kvalita by DOCIDociÚsměv.
#2 | Patrik70 dne 18. May 2013 20:52
Plně souhlasím s Draudem! Úsměv.
#3 | Draude dne 18. May 2013 21:21
Jsem velmi rád PatrínoSměje seÚsměv.

Přidat komentář
Pro přidání komentáře musíte být přihlášený.

Navigace
Pravidla webu
Kontakt
Výměna ikonek

Zajímavosti o Hvězdné Bráně
A-Xtras
Videa webu


Nejnovější článek
SPIN-OFF: StarGate - Cesta Antiků

01. díl - Domove, sladký domove




Shoutbox
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

21-02-2023 15:07
safra nějak jsem tu dlouho nebyl, zdravím hoši, Drinks Mrknutí jsem si myslel, že jsem si vás nevšiml avšak už mě kupodivu na cool sg-1 přestala bavit dva díly denně po sedmi letech kdyby raději opakovali všechny série to by bylo lepší a v bluray kvailtě tak jak sg-1 Úsměv

31-01-2023 10:58
No to jsme Mrknutí

30-01-2023 00:54
Tak jsme aktivně pasivní no. Šklebící se

13-01-2022 01:39
prvni zprava roku v chatu a ta z ni: daedalus uz znovu uraduje a tentokrat ve velkym Směje se toho bych teda chtel mnohem lepsi nez soucasny star trek ktery byl pred lety muj oblibeny ale tohle to by za to stalo https://www.facebook.c
om/groups/eagle...
;ref=share

18-12-2021 23:10
a lidi vite ze brana spolu s galacticou podporuji teorii, ze lidstvo pochazi z jine planety, a odporuji darwinovi teorii a jak jsou ty serialy uspesnejsi nez darwinova teorie? Směje se jo doslo mi to nedavno



Anketa
Líbí se Vám novı vzhled webu?

Ano!
Ano!
63% [10 Hlasy]

Ne!
Ne!
38% [6 Hlasy]

Hlasy: 16
Pro hlasování musíte být přihlášeni.
Začátek hlasování: 28.02.15
Konec hlasování: 05.01.16

Archív anket


Spřátelené WEBY




Kdo je on-line
Hosté on-line: 1

Členové on-line: 0

Registrovaní členové: 717
Nejnovější člen: 7R7


Design by kajobert.
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.