Neděle, 08. Září 2024  
1x01 - Delegace
Bylo poklidné odpoledne jednoho březnového dne rok 2015, když tým SG-23 přišel z rutinní mise z P5X-233, když tam byl s vědci a dalšími technomaniaky, aby zjistili, zda tato planeta je vhodná pro umístění stanoviště Epsilon. Podali hlášení a každý si šel svojí cestou, vědci a technomaniaci do laboratoří, aby uložili své poznatky z tabletu do počítače a vojenská část šla do svých pokojů uložit se ke spánku včetně dočasného velitele, který pracoval více jak 24 hodin a měl práce až nad hlavu a potřeboval se prospat.
„Holeček do kontrolní místnost, opakuji, Holeček do kontrolní místnosti!“ Ozvalo se v rozhlase SGC.
„To nemohu mít alespoň 3 hodiny spánku?!?“ si řekl pro sebe Anticky skoro 19-ti letý hoch. Pak se protáhl a hmatal po vysílačce na nočním stolku a až ji našel, tak řekl do ní „Už tam frčím." Odhodlal se po 5-ti minutách vstát a vydat se do koupelny, aby se upravil a nevypadal jak po flámu. Až se doupravil, tak vydal se do kontrolní místnosti. Walter tradičně seděl za počítačem a Honzu zpozoroval.
„Honzo, máme příchozí červí díru a vlastně, koukni se sám." Před bránou byl hologram ženy ve věku okolo čtyřiceti let, vysoká asi 175 cm, štíhlá, měla hnědé vlasy, které byly po ramena, modré oči a na sobě měla uniformu podobné té Antické, co ji nosily na Atlantis. Vydal se do místnosti s bránou.
„Vy tomu tady velíte?“ zeptala se, když spatřila Honzu.
„Ano, velím, jmenuji se Honza Holeček a smím-li se zeptat na vaše jméno?“
„Ano smíte, jmenuji se Morgena a jsem nejvyšší velitel Lanteánské flotily a chtěla bych s vámi prodiskutovat případné spojenectví mezi našimi světy." dodala Morgena. Honza se otočil na Waltera a pokynul, aby otevřel Iris.
„Můžete projít a pokud možno si neberte zbraně.“
„Dobře, projdu k vám i se mnou ještě další 2 lidé a to nejvyšší diplomat a vládce plus ochranka s minimální výzbrojí.“
„Dobře, pokud vaše ochranka nevystřelí jako první, tak my nevystřelíme, to mi můžete věřit." řekl Morgeně a následně se hologram rozplynul a z brány se vynořilo asi 7 osob včetně Morgeny v čele. Hned za ní byli 2 muži. První byl vysoký asi 180 cm, štíhlý, měl kaštanové krátké vlasy, hnědé oči a na sobě měl zřejmě nějaký antický smoking či něco podobného a v levé ruce držel nějakou věc připomínající miniprojektor. Druhý muž byl o něco menší než první, měl černé krátké vlasy, černé oči a na sobě měl parádní uniformu. Za nimi byla ochranka podobná SG týmům, jenž chodili na mise.
„Vítejte na Zemi, jmenuji se Honza Holeček a jsem dočasný velitel na této základně.“ řekl Honza, když si všechny znalecky prohlídl.
„Jak jsem říkala při našem rozhovoru, jmenuji se Morgena, toto je vrchní diplomat Jonus,“ ukázala Morgena na muže po své levici s miniprojektrorem „a náš vládce,“ tentokrát ukázala na muže po své pravici „který vždy chtěl vidět Zemi, Myrrdin,“ řekla Morgena „prosím mohl byste nás zavést do konferenční místnosti?“
„Ale jistě, pojďte za mnou,“ řekl Honza hostům a odvedl je do Briefingové místnosti. „posaďte se jako doma.“
„Jonusi, prosím ukaž tady veliteli, co jsme našli.“ řekla Morgena Jonusovi.
„Veliteli, znáte tuto loď?“ zeptal se Jonus a nad 'miniprojektorem' se objevil hologram již Honzovy známý obrázek Destiny.
„Tu loď znám, není to Destiny? A Prosím, říkejte mi Honzo.“
odpověděl Honza.
„Ano, tato loď se jmenuje Fatuem, jenž do vašeho jazyka se přeloží jako Destiny.“ řekl Jonus a do místnosti přišel Walter a něco pošeptal Honzovi.
„Lokalizovat a přivést sem na základnu!“ nařídil Honza potichu, aby to hosté neslyšeli. Walter přikývl, že rozumí a odešel. „Omlouvám se za vyrušení a můžeme pokračovat?“ zeptal se Antiků.
„Oh, jistě, jak víte, ta loď je stará a daleko a chtěli bychom ji navrátit na naši domovskou planetu v Andromedě a chtěli bychom vás požádat o pomoc, protože se po naší galaxii rozneslo, že tady je někdo silný. Je to, protože nám chybí něco, co je v její databázi.“ začal Jonus
„Jestli souhlasíte, tak to bude asi dlouhá a náročná cesta a my nemůžeme postrádat loď.“ dodal Myrrdin
„Pokud chápu dobře, tak nás žádáte o navrácení té lodi na vaši domovskou planetu v Andromedě?“ raději se Honza dotázal.
„Naprosto přesně.“ přikývl Jonus.
„A jak dlouho byste si přáli tu lodičku u sebe?“ dotázal se Honza.
„To by plně záleželo na rychlosti vašich lodí.“ dodala Morgena.
„To se nemusíte bát, za pár dní jí máte.“ Ujistil je Honza.
„Takže přejdeme radši zpátky k věci, za jak dlouho by jste nám dodali Destiny?“
„Počítejte tak za 3 měsíce pozemského času bude postavená loď s wormhole drive, hodina cesty, projistotu, ale problém je s energií, spočítal jsem to na takových 5 energetických modulů k Destiny a 6 na návrat k Zemi.“ pověděl Honza Antikům svůj plán.
„Proč k Zemi a proč hodina cesty.“ dotázal se Jonus, který dlouho mlčel a byl nervózní.
„Protože ji pak dovezeme hyperprostorem, takový 'kousek' a proč hodina cesty, protože se to naši vědátoři pokusili spočítat a tenhle výsledek jim vyšel, stejně cesta potrvá maximálně 2 minuty.“ odpověděl Honza. “Když jsou tak blbý a neví, že pracuji rychleji, než některé počítače.” dodal potichu Anticky.
„Těch máme plný sklady a plně nabité.“ dodala Morgena.
„Nechte si je, my jich máme jakž tač hodně, ale potřebujeme ještě asi 10 modulů, a Destiny vám hodím až domů, osobně.“ řekl Lanteánům.
„Pokud Destiny dovezete až k nám, tak vám je vám dám, a taky vám dáme dalších 5 plných, jako své díky, ale těch 5 až po tom, co ji dovezete, chceme mít jistotu, víte.“ odpověděl slušně Myrrdin.
„Kdy a kde si je máme vyzvednout?“ otázal se Honza.
„Přileťte si pak s tou lodí pro ně na naší domovskou planetu.“
„A ta je kde?“
„V galaxii Andromeda.“
„To mám hnedka za rohem, ale to trochu místa, kde hledat.“ pousmál se Honza.
„Nebojte se, vše čas ukáže.“ řekl mu znalecky Myrrdin.
„Už se těším a asi, jak tak usuzuji, tak je dohodnuto a přiletím tak za 3 měsíce pozemského času.“ pousmál se Honza.
„Dohodnuto a prosím můžete nám otevřít hvězdnou bránu na tyto souřadnice a stačí, když otevřete bránu, tak si bude brát energii od nás, totiž při průchodu jsme vylepšili protokol, který to má na starost.“ vysvětlila Morgena a podala mu kousek papírku, kde byla adresa brány se sedmi symboly.
„Jistě a pojďte dolu, aby jste mohli jít domů.“ Řekl Honza. Sešli do kontrolní místnosti a dodal Honza Jiřímu "Zadej prosím tě tuto adresu pro naše hosty a o energii se nestarej.“
„Jistě a loď bude postavena dřív a bude se ti líbit, ale to si nechte pro sebe.“ odpověděl Walter, Honza přikývl. „Symbol 1 zadán,... , Symbol 8 zapadl.“ Mezitím, co Walter vytáčel, tak Honza s Antiky sešel do místností s bránou. Brána se otevřela.
„Tak brána je otevřená, a uvidíme se za 3 měsíce.“ Dodal jsem ještě za hostama, kteří vstoupili do brány. „A jdou se dělat papíry.“ Řekl si pro sebe, když se brána uzavřela a šel do své dočasný kanceláře velitele SGC. Když jsem dorazil a procházel papíry, tak někdo zaťukal na dveře. „Vstupte.“ Řekl a podíval se, kdo si ho dovolil rušit od papírů. „Sam.“ pousmál se.
To be continued.

Komentáře
#1 | Patrik70 dne 12. May 2013 11:42
Velmi poutající... Jen tak dál. John Sheppard.
#2 | Draude dne 12. May 2013 15:25
Směje se Taky se k tomuto názoru připojuju.Chevron SG1Chevron SGA FOREVER.
#3 | Draude dne 12. May 2013 18:55
S chlupatou ČÍČOUSamantha CarterSměje se.
#4 | Leffter15 dne 11. June 2013 18:40
jako celkem dobrý početní jen mě trošičku drbou ty český jména ale to je vedlejší důležitý je že Morgena i Myrrdin jsou mrtví Mrknutí oba se obětovali pro porážku Orijů Mrknutí

Přidat komentář
Pro přidání komentáře musíte být přihlášený.

Navigace
Pravidla webu
Kontakt
Výměna ikonek

Zajímavosti o Hvězdné Bráně
A-Xtras
Videa webu


Nejnovější článek
SPIN-OFF: StarGate - Cesta Antiků

01. díl - Domove, sladký domove




Shoutbox
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

21-02-2023 15:07
safra nějak jsem tu dlouho nebyl, zdravím hoši, Drinks Mrknutí jsem si myslel, že jsem si vás nevšiml avšak už mě kupodivu na cool sg-1 přestala bavit dva díly denně po sedmi letech kdyby raději opakovali všechny série to by bylo lepší a v bluray kvailtě tak jak sg-1 Úsměv

31-01-2023 10:58
No to jsme Mrknutí

30-01-2023 00:54
Tak jsme aktivně pasivní no. Šklebící se

13-01-2022 01:39
prvni zprava roku v chatu a ta z ni: daedalus uz znovu uraduje a tentokrat ve velkym Směje se toho bych teda chtel mnohem lepsi nez soucasny star trek ktery byl pred lety muj oblibeny ale tohle to by za to stalo https://www.facebook.c
om/groups/eagle...
;ref=share

18-12-2021 23:10
a lidi vite ze brana spolu s galacticou podporuji teorii, ze lidstvo pochazi z jine planety, a odporuji darwinovi teorii a jak jsou ty serialy uspesnejsi nez darwinova teorie? Směje se jo doslo mi to nedavno



Anketa
Líbí se Vám novı vzhled webu?

Ano!
Ano!
63% [10 Hlasy]

Ne!
Ne!
38% [6 Hlasy]

Hlasy: 16
Pro hlasování musíte být přihlášeni.
Začátek hlasování: 28.02.15
Konec hlasování: 05.01.16

Archív anket


Spřátelené WEBY




Kdo je on-line
Hosté on-line: 1

Členové on-line: 0

Registrovaní členové: 717
Nejnovější člen: 7R7


Design by kajobert.
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.